Σας καλωσορίζουμε στο pareaki μας με θέματα της καθημερινότητας, προτάσεις για ψυχαγωγία ,ιδέες για δημιουργία , συζητήσεις και ενημέρωση .

Καλώς ορίσατε !




Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Δοκιμασμένα παιχνίδια που τα παιδιά σας θα λατρέψουν

Κούκου- τσα!
Μαθαίνει στο παιδί σας ότι όταν κρύβουμε κάτι, αυτό εξακολουθεί να υπάρχει και πως μπορεί να το βρει. Πως μπορείτε να το παίξετε; Κρύψτε το πρόσωπό σας πίσω από τα χέρια σας, κρυφτείτε πίσω από την πόρτα ή πίσω από ένα ύφασμα το οποίο το παιδί μπορεί να τραβήξει και βέβαια στη συνέχεια να του φωνάξετε παίζοντας. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το πρώτο έτος και να συνεχίσετε να το παίζετε για αρκετό καιρό ακόμη.

Μπουμ!
Μετά τους 5 - 7 μήνες, μπορείτε παίρνοντας αγκαλιά το μωρό σας μπορείτε ελαφρά να χτυπάτε το κεφάλι σας στο κεφαλάκι του, κάνοντας «Μπαμ» κάθε φορά. Μετά από λίγο καιρό θα το μάθει και θα σας δείχνει με την κίνησή του ότι θέλει να το ξαναπαίξει.
Τόοοοσο μεγάλο!
Τα παιδιά σας λατρεύουν όταν σηκώνετε τα χέρια τους ψηλά και τους λέτε πόσο μεγάλα δείχνουν. Όταν μάθει το παιχνίδι κάθε φορά που σας το δείχνει αν του λέτε «τόοοοσο μεγάλο», είναι σίγουρο ότι θα ξεκαρδίζεται στα γέλια.
Παλαμάκια παίξετε.
Τα μωράκια μαθαίνουν να χτυπούν παλαμάκια όταν φτάνουν τους 7 ή 9 μήνες. Το τραγούδι «παλαμάκια παίξετε κι ο μπαμπάς του έρχεται, να του φέρει κάτιτι, λουκουμάκι στο χαρτί», είναι το ιδανικό για να του τραγουδάτε και να τα μάθετε κάθε φορά να παίζουν παλαμάκια. Όσο μαθαίνει να το κάνει και μαθαίνει και τις λέξεις τόσο θα αισθάνεται όλο και πιο ικανοποιημένο.
Ουπς!
Υπάρχουν πολλοί τρόποι που αυτή η ατάκα μπορεί να φέρει γέλιο στο μωρό σας. Λειτουργεί τέλεια με τα τουβλάκια πάντως. Χτίστε ένα πύργο με τούβλα με ένα μωράκι από τριών μηνών και πάνω και μάθετε του να το ρίχνει λέγοντας ουπς! Αυτό το παιχνίδι θα του μάθει ότι οι πράξεις έχουν και συνέπειες. Και θα το καταδιασκεδάσει.
Αυτό το γουρουνάκι.
Αρέσει πολύ στα παιδάκια να παίζετε με τα δαχτυλάκια των ποδιών τους. Λέγοντας για κάθε ένα κάτι διαφορετικό με την πρόταση να ξεκινά «αυτό το γουρουνάκι πήγε.» και στη συνέχεια να βάζετε εσείς ότι θέλετε. Θα δείτε ότι σύντομα έχοντας μάθει ότι μπορεί να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, θα σας δείχνει τα δαχτυλάκια του για να το ξαναπαίξετε.
ΠΗΓΗ http://www.mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου