Σας καλωσορίζουμε στο pareaki μας με θέματα της καθημερινότητας, προτάσεις για ψυχαγωγία ,ιδέες για δημιουργία , συζητήσεις και ενημέρωση .

Καλώς ορίσατε !




Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


Πώς να δημιουργήσεις μια δραστήρια οικογένεια

Πώς να δημιουργήσεις μια δραστήρια οικογένεια         


OI δραστηριότητες δυναμώνουν τους δεσμούς μεταξύ των μελών της οικογένειας, χαρίζουν αυτοπεποίθηση στα παιδιά και χαλαρώνουν τους γονείς.


Οι δουλειές δε σταματούν ποτέ. Μην πέσετε στην παγίδα μιας non-stop καθημερινότητας γεμάτης υποχρεώσεις – προγραμματίστε συγκεκριμένες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια μέσα στην εβδομάδα, και δημιουργήστε τις προϋποθέσεις για μια δραστήρια οικογένεια.
Μια κίνηση που κάνει τη διαφορά είναι να μην ανοίξετε την τηλεόραση: βγείτε μια βόλτα όλοι μαζί, έστω και μόνο για περπάτημα, κουβεντιάζοντας.
Ρωτήστε τα παιδιά τι θα ήθελαν να κάνετε παρέα το Σαββατοκύριακο και κάντε το πράξη, είτε είναι απλά κάποιες ζωγραφιές, είτε κηπουρική, είτε κάτι πιο σύνθετο και πολύπλοκο που θα ζητήσουν τα παιδιά σας.
Επενδύστε σε ποδήλατα για όλους, και εκμεταλλευθείτε τον καλό καιρό για βόλτα και πικ-νικ.
Φτιάξτε μια low-budget λίστα με ιδέες για επισκέψεις σε διαδραστικά μουσεία, πάρκα, events, κ.ά.
Τέλος, «δημιουργήστε» χρόνο, επιμερίζοντας τις «αγγαρείες» σε όλα τα μέλη της οικογένειας, εξηγώντας ότι έτσι θα μπορείτε να κάνετε περισσότερα πράγματα όλοι μαζί, συχνότερα.
πηγή www.epithimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου