Σας καλωσορίζουμε στο pareaki μας με θέματα της καθημερινότητας, προτάσεις για ψυχαγωγία ,ιδέες για δημιουργία , συζητήσεις και ενημέρωση .

Καλώς ορίσατε !




Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ-ΑΙΤΙΑ




Όλοι οι άνθρωποι χάνουν 40-120 τρίχες την ημέρα, ανάλογα με το πόσο πολλά ή λίγα μαλλιά έχουν, την ηλικία ή το ποσοστό τριχοφυΐας. Όσοι διαθέτουν λεπτή τρίχα είναι πιο επιρρεπής στην τριχόπτωση σε σχέση με εκείνους που διαθέτουν χοντρή τρίχα. Τα μαλλιά επίσης λεπταίνουν με το πέρασμα του χρόνου, ιδιαίτερα μετά την εμμηνόπαυση στις γυναίκες. Αντιθέτως στους άντρες, η τρίχα σταματά να λεπταίνει από κάποιο σημείο και μετά.
Παρακάτω θα διαβάσετε τους σημαντικότερους λόγους που προκαλούν λέπτυνση της τρίχας και τριχόπτωση:

1. Εποχή
Χάνετε τα περισσότερα μαλλιά το φθινόπωρο και ειδικότερα τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο.
2. Δίαιτες
Η τριχόπτωση μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακής διατροφής ή δίαιτας. Συνήθως η έλλειψη σιδήρου μπορεί να είναι αιτία τριχόπτωσης και για το λόγο αυτό, καλό θα ήτανε να ελέγξετε τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό σας και αν κριθεί απαραίτητο να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα.
3. Γήρας
Όσο μεγαλώνουμε, οι αδένες συρρικνώνονται και παράγουν λεπτότερες και κοντύτερες τρίχες εώς ότου εξασθενίσουν εντελώς.
4. Εγκυμοσύνη
Μερικές γυναίκες αντιμετωπίζουν συμπτώματα τριχόπτωσης κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς οι ορμόνες αλλάζουν. Επίσης το φαινόμενο παρατηρείται και στις περιπτώσεις διακοπής ή έναρξης αντισυλληπτικών.
5. Ασθένεια ή έντονο στρές
Κάποιες φορές η τριχόπτωση μπορεί να είναι αποτέλεσμα ασθένειας, έντονου στρές, μεγάλης απώλειας βάρους και έλλειψης σιδήρου. Επίσης όσοι πάσχουν από θυρεοειδή είναι πιθανό να αντιμετωπίζουν προβλήματα τριχόπτωσης.

Πηγή.e-female.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου